Praktijk voor HEALING

Onze visie op gezondheid

Jarenlang werken in de reguliere gezondheidszorg heeft Petra's visie op gezondheid bepaald. Zij heeft de prachtige mogelijkheden gezien om mensen te genezen, en zijn wij er terdege van bewust dat we daar niet zonder kunnen.
Daarnaast hebben wij ook de onmogelijkheden gezien. Het terugkeren van dezelfde klachten, het krijgen van bijwerkingen van het ene medicijn om klachten van het andere te verhelpen, maar waarbij dat niet als reden werd gezien van de nieuwe klachten.
Ook hebben wij de focus gezien op het symptoom, waarbij, in onze beleving, de mens als totaal niet meer werd gezien. Dat resulteert vaak in weinig uitleg aan de client over zijn/haar eigen lichaam en over de werking van medicijn/supplement, laat staan dat er aandacht is voor verdere verstoringen op het lichaam, denk daarbij aan de invloed van de 'mind'.

Koen zijn visie op gezondheid is vooral ontstaan door ervaringen in het bedrijfsleven. Daarin geconfronteerd met de mentale en sociaal emotionele patronen van mensen. Ook het steeds maar weer lopen in gebaande paden, waarin we zelfs soms dezelfde issues tegenkomen. Diepgaande verandering vraagt inzicht, planning en begeleiding en vooral een gedreven wil vooral van de client zelf.

De basis in onze praktijk is als eerste dat wij er vanuit gaan dat de client zelf een rol kan spelen in zijn/haar herstel. Dus werken wij op basis van gelijkwaardigheid staan wij hierin als therapeut/coach naast de client, en kijken we samen naar de mogelijkheden om het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer in volle gang te zetten. Hierin hebben wezenlijke elementen als voeding, supplementen, celzouten en bioresonantie een prominent aandeel. Daarnaast werken we ook aan de mentale weerbaarheid.
De focus ligt vooral op de oorzaak, die op een hele andere plek kan zitten dan het symptoom dat zichtbaar is. Het liefst kijken wij daarbij zo breed mogelijk; dus ook naar verstoringen in de leefomgeving, eet- en slaapritmes, stressbeleving, de dagelijkse bezigheden, verstorende gedachte- en gedragspatronen en dynamieken vanuit het gezin of gezin van herkomst.